Tennis

JUNIOR

 

 

I klubben tränar 300 juniorer.  Den organiserade träningen sker terminsvis med en höst- och en vårtermin. En termin är oftast 16 veckor. Träning på alla nivåer bedrivs. Många elever tränar en eller två gånger per vecka men det finns också spelare som lägger mycket tid på sin tennis. De både tränar och tävlar flitigt.

Juniorträningen är igång måndag till lördag varje vecka. Måndag, tisdag och torsdag tränar mestadels tävlingsjuniorer och onsdag, fredag och lördag tränar övriga.

 

Utöver träningen terminsvis arrangerar Pixbo Tennis sex lägerveckor under sommaren. Under en lägervecka spelas mycket tennis i fyra dagar. Lägren kan bara klubbens juniorer anmäla sig till.

 

Klubbens mål med juniorträningen är att så många som möjligt ska få lära sig spela tennis. Vi ser också att vi fyller en stor funktion i att få barn att röra på sig. Tennisens stora fördel jämfört med andra idrotter är att ingen behöver sluta för att man inte platsar. Vi är därför extra stolta över att så många äldre juniorer håller på så länge.

 

Pixbo Tennis vill även fostra tävlingsspelare. Ungefär 10 % av klubbens juniorer tävlar mer eller mindre. Klubben lägger mycket tid och resurs på de som tränar och tävlar mycket. Allt för att kunna utmana och utveckla de som vill tävla.

 

Anmälan till tennisträning

Här kan du fylla i formuläret och anmäla ditt barn. Tyvärr är kön till juniorträning lång. När plats finns kommer klubbens tränare kontakta er.

 

Anmälan till tennisläger

En stor del av de aktiviteter som klubben arrangerar är tennislägren.

Pixbo Tennis arrangerar tennisläger för klubbens juniorer höstlov, jullov, sportlov och sommarlov (sex olika veckor).

Anmälan till respektive läger görs via digitalt formulär som publiceras här när anmälan öppnar för respektive läger. Samma formulär går ut via mejl till klubbens juniorer.

Anmälan till 

Avgifter

Avgifter höstterminen 2023

Träning en timma per vecka röd boll – 2000 kr

Träning en timma per vecka – 2350 kr

Träning två timmar per vecka – 3900 kr

Träning tre timmar eller mer per vecka – 5400 kr

Lägervecka fyra dagar – 1400 kr

Spela själv

Som junior i Pixbo Tennis kan enkelt spela på egen hand. Under sommarhalvåret finns det nästa alltid lediga banor. Det är bara att ta med en tenniskompis och spela på ledig bana. Det är gratis för våra aktiva.